Viktminskning med F.I.R

Vi erbjuder även
INFRARÖD VÄRME s.k. FIR-behandling

Behandlingar av sjukdomar och besvär med infraröd värme är en både gammal och välkänd metod – utanför Sverige. I Japan ochKina har man i över 25 år forskat kring detta fenomen. Så det är nu på senare år som denna välsignelse har kommit till våra kalla
breddgrader. Och den vinner förtroende och popularitet väldigt snabbt. Bl.a. ökar antalet
IR-basun lavinartat.

Vad är infraröd värme?

Det är den vetenskapliga termen för solstrålar som finns ’bortom’ det röda ljuset på skalan. FIR står för ’Far Infrared’, syftandes till solens spektrum av värmestrålar. Det är dessa strålar som gör att det är så skönt och behagligt då man solar sig. C:a 80% av solens strålar är just värmestrålar. Och sådana får vi inte för mycket av. Som en patient kommenterade: ”Detta är sol-utan-brun”. Det har stått en hel del om IR i vecko- och dagspressen. Kopior kan mailas på begäran.

SENSEI Professional
SENSEI Professional

Vad är infraröd värme bra för?

Det är IR värme som gör att våra celler ’tickar’. IR är förknippat med liv. Vi producerar och avger IR, men vi suger år oss all IR vi kan få. Och piggnar till då vi utsätts för det, speciellt på vintern då det är ont om sol. Bland de konstaterade medicinska effekterna märks främst att:

  – ämnesomsättningen ökar markant
  – detoxrocessen sparkas igång (man svettas ut 5-7 gånger MER gifter än i vanlig bastu!!)
  – man förbränner mellan 600 och 800 kalorier! (jmfr med styrketräning, som ligger kring 400). Här svettas man mer!
  – hårda muskler och stela leder mjuknar
  – man genomsyras av en djup och behaglig känsla av avslappnings
  – cirkulationen i hela kroppen får sig en rejäl skjuts, ÄVEN hos dem som nedsatt ämnesomsättning.

Finns det risker med IR-behandling?

Inga – överhuvudtaget. IR strålar är endast välgörande. Annat var det då man med hjälp av UVB och UVC strålar skulle bli ’brun-utan-sol’, med kända bieffekter.

Hur gör man?

Vi har sannolikt den enda ’värmetunneln’ i Västsverige. Man provar en gång, och bokar sedan 6-10 behandlingar. Dessa ska ges c:a varannan – var tredje dag. Vi kollar regelbundet vikten, vätskemängden, muskelmassan, skelett-massan och procent fett i kroppen. Då vet man hur det går och behöver inte gissa. Normalt kombinerar vi akupunkturbehandlingar med IR-behandling när det gäller sjukdomar och besvär. Det ger avsevärt snabbare resultat.

Vad kostar det?

Prova på priset samt klippkort är 350:- /beh.
Enstaka behandlingar: 390:-.
Behandlingen tar c:a 30-40 minuter. Ibland längre.