MEDDELANDE till mina patienter, dec 2020: Mottagningen är tillfälligt stängd. Ny lokal sökes. Vidare besked kan fås via mobilnumret nedan.

0705-69 84 40

Medicinen Utvecklas Ständigt

Den moderna medicinen har utvecklats i en allt snabbare takt. Dessvärre har dock en lång rad med nya sensationella forskningsrön av någon märklig anledning ännu inte anammats allmänt av den offentliga vården. Resurserna räcker inte till, säger de som styr – ekonomer och politiker, så att det numera är mindre vanligt med utredningar så som det var brukligt innan den offentliga vården började avvecklas. Det är inte rimligt att en läkare som aldrig har sett en människa på 5-10 minuter ska hinna skaffa sig en såpass god uppfattning om patientens problem och behov att hen med gott samvete ska kunna skriva ut ett recept. Detta har en obehaglig effekt på patientens möjlighet att få bukt med besvären/sjukdomen. Det är nödvändigt att ha en klar bild över vad det är som är orsaken till störningen eller obalansen i kroppen. Utan att åtgärda själva orsaken till problemet kan man inte förvänta sig att patienten kan bli frisk. Att bara dämpa symptomen ökar inte på välbefinnandet. Dessutom är det ineffektivt och dyrt i längden. Man behöver inte vara en läkare för att se den logiken. Dock tänker våra politiker och sjukvårdsmyndigheter annorlunda. Resultaten är talande: en fruktansvärt dyr vård som levererar väldigt lite för pengarna.

På vissa håll kan det dröja 10-20 år innan vården börjar tillämpa nyvunna medicinska kunskaper – det tycks vara bekvämare att ’köra i gamla spår’. Man undrar, med tanke på att Sverige ju är Nobelprislandet. Men, på en del kliniker, i regel privata, och sådana som noga följer utvecklingen (oftast utländska) kan man få hälsotillståndet utvärderat på ett mer up-to-date och effektivt sätt. Och där kan man även bli behandlad på ett sätt som resulterar i ett tillfrisknande.

Denna mottagnings ambition är just att ständigt söka uppdatera den medicinska kompetensen och integrera den i sitt program, därhelst det är möjligt.

 

Om Mottagningen och Kompetensen

Mottagningen har drivits i Boris Dragins regi sedan 1980.
Boris har en gedigen, kinesisk utbildning i botten (v.g. se under fliken ”Certifikat”), påbörjad i slutet av 70-talet med kliniskt arbete.
Under åren har Boris rest till Kina ett okänt antal gånger, träffat ett flertal framstående traditionella kinesiska läkare och förkovrat sig i ämnet traditionell kinesisk medicin.

Vidare har Boris intresserat sig för den moderna näringsläran – vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, etc., samt deras betydelse för hälsan, lärt sig effektiva avgiftningsmetoder, kostterapi och andra modaliteter som bidrar till att akupunkturbehandlingar ger snabbare resultat. Akupunkturbehandlingar är kostsammast, men inte alltid kostnadseffektivast. Att ta hänsyn till alla faktorer som bidrar till att man är sjuk ger alltid bäst och snabbast terapieffekt.

För att komma åt olika hälsoproblem är det självklart nödvändigt att utröna vad det är som orsakar sjukdomen. Helhetssynen har, efter att ha varit ett skällsord inom den offentliga vården, sedan några år t.o.m. anammats av en del av sjukvårdspersonalen. Så det går framåt.

I sin terapi tillämpar Boris i huvudsak äkta kinesisk akupunktur, vilken i mån av tillgång gärna kompletteras med kinesiska örtmedicinska preparat, en rad med kosttillskott och en del biologiskt-medicinska preparat (bl.a. diverse naturmedel). En del av dessa finns att köpa på hälsokosten. Medan medel som har biverkningar av något slag undviks. Det ska inte behöva belasta hälsan ytterligare för att få ett tillstånd eller en åkomma behandlad. Biverkningarna från alla ’apoteksmediciner’ får räcka.

Vad kan det kosta?

I regel kostar en behandling för privatpersoner 625:-, beroende på vad som behöver göras och hur lång tid det tar. För företag, vid friskvård, rehab av anställda och liknande är avgiften 625+moms i timmen. Företag drar av hela kostnaden, medan de som har sjukvårdsförsäkring kan få kostnaden täckt den vägen. Och de vars ekonomi inte räcker till att bekosta dessa behandlingar kan söka fonder. Man kan få pengar den vägen.

I vissa fall kan ytterligare prover behöva tas för att komplettera sjukdomsbilden. Det kan bli aktuellt när det finns indikation på hormonella rubbningar, olika typer av cirkulatoriska besvär, rubbad sköldkörtelfunktion, etc.
Mottagningen är privat, så Landstinget/Försäkringskassan ersätter inte dessa behandlingar. Kostnaden är i övrigt beroende på vilka moment som ingår i en behandling och kan därför variera något. Du kan få en kalkyl och uppskattning över kostnaden.

Certifikat

Basic training, TCM Acupuncture (Beijing TCM Academy, 1982)

Advanced training, TCM Acupuncture, Moxibustion and Jing-Luo Research Institute, Chengdu, 1987)

Tjänster

Traditionell kinesisk akupunktur

This is a short description elaborating the service you have mentioned above.

Kosmetisk Akupunktur

This is a short description elaborating the service you have mentioned above.

Detox Program

This is a short description elaborating the service you have mentioned above.

Viktminskning med FIR

This is a short description elaborating the service you have mentioned above.

Företagshälsovård

This is a short description elaborating the service you have mentioned above.

Rehabilitering

This is a short description elaborating the service you have mentioned above.